Vinarija sa tradicijom

status vinarija

Kada smo podizali plantaže, želeli smo da stvorimo zdrave proizvode koji će se pamptiti, ne samo po jedinstvenom ukusu, već i po posebnom duhovnom doživljaju utkanom u njih, primenom zaboravljenih znanja drevnih kultura. S toga smo, poštujući načela Sthapatja Vede – po čijim principima su kreirani kosmos, nebeska tela, Zemlja i sve što živi na njoj, podigli naše plantaže, u savršeno pravilnoj orjentaciji Istok – Zapad – Sever – Jug.

Vrsta vina
+ 0
Mesto u Srbiji
# 50

Šta nas izdvaja

Kompanija Status d.o.o. je vodeći proizvodjač visoko kvalitetnog vinskog i jabukovog sirća u Jugoistočnoj evropi kao i proizvodjač najkvalitetnijih komercijalnih vina na Srpskom tržištu.

Vina u kutiji

KALČA U KUTIJI

Poluslatka kupaža vranaca, kaberne sovinjona i merloa. Naglašeno komercijalno i nepretenciozno vino, kreirano da pogodi ukus širokog spektra publike i postane svakodnevna navika. 

VINO ZA DVOJE U KUTIJI

Podnaslov ovog poluslatkog vina sa porukom, koje pakujemo u praktične  u standarne od 0.75 je Vino Ljubavi. Nije zabranjeno piti ga i samostalno, kao i u širem, odabranom društvu.

MALO VINO ZA DVOJE

Podnaslov ovog poluslatkog vina sa porukom, koje pakujemo u praktične 0.375 litarske boce, je Vino Ljubavi. Nije zabranjeno piti ga i samostalno, kao i u širem, odabranom društvu.

Kalčino

Poluslatka kupaža vranaca, kaberne sovinjona i merloa. Naglašeno komercijalno i nepretenciozno vino, kreirano da pogodi ukus širokog spektra publike i postane svakodnevna navika. Kalča je otelotvoreno niško gostoljubivo ugostiteljstvo koje se kao vino postavilo na poziciju ozbiljnog brenda.

Pismo prezadovoljnog kupca

Poštovanje,

Obicno ne pisem proizvodjacima, ali Vama moram. Nadam se da ce ovaj mail doci na pravu adresu. Probao sam Vase vino pre nekih 10 dana i ostao u neverici! Ljubitelj sam vina i imam finu kolekciju iz razlicitih zemalja kao razne knjige o vinu. Vase vino sam uzeo sasvim slucajno. U nameri da kupim vino za kuvanje za sebe i neke prijatelje. Za tu priliku obicno uzimam jeftinije poluslatko vino (poluslatko jer ne volim da dodajem secer, a jeftinije jer kada stavim biber, cimet, karanfilic, muskatni orah i malo pomorandze i prosecno vino – samo da nije hemija ispadne super). I tako naidjem na Vase vino od 160dinara u staklenoj ambalazi 🙂

Kada sam probao “Kalčino” nisam mogao da verujem kakvo vino. Vi ste neverovatni. Tako pitko, skladnih aroma, neverovatno. Suva vina su nekada previse kisela a slatka pak otuzna. Vase vino me je podsetilo na jedno prelepo poluslatko vino sa Santorinija koje je dobijeno kasnom berbom. Cak je jedan prijatelj bio ubedjen da pije vino od 6.000dinara pa kada je video racun bio je u neverici. Sutradan se pohvalio da je i on kupio nekoliko flasa. Da ne duzim, kupio sam ceo paket Vaseg Kalčina i do sada je otislo 7l 🙂 U rangu je mnogo skupljih vina. Mozete li mi reci gde u Kragujevcu mogu kupiti ostale vase proizvode, s’obzirom da ovde ima samo Kalčino. A jako me zanima kakva su ostala.

Srdačan pozdrav
Nemanja Koketic

Pišite nam

STATUS DOO